Ihmettelen, kuinka tässä näin kävi. Elämme muka tasavallassa (tasavalta = valta tasan), mutta silti eliitti (lue: suuryritykset, pankit jne.) pitää valtaa, joka kuuluisi perustuslain mukaan kansalle. Kuinka voisimme muuttaa asian? http://www.muutos2011.fi/sd-dia01.html

Joku voi sanoa, ettei suora demokratia ole ratkaisu. Ehkä vähättelemme kansan kykyä hoitaa omia asioitaan. Ehkä pelkäämme, että media (jolla on tällä hetkellä suuri valta kansaan) alkaa ohjata kansaa entistä enemmän.

On kuitenkin ymmärrettävä, että suorassa demokratiassa mediaa johtaa kansa itse. Nykyisin mediaa johtaa sama eliitti kuin hallitusta. Kun kansa itse johtaa mediaa, se luo itse sen sisällön. 

Mielestäni on vain kaksi syytä, miksi ihminen vastustaa suoraa demokratiaa. Joko hän

a) haluaa enemmän kuin yhden äänen (tällaisia ovat ne egoistiset itsevaltiaat, jotka haluavat hallita muita ja joilla on tällä hetkellä käytössään enemmän kuin yksi ääni, tai ne, jotka aliarvioivat muut ja luulevat itse olevansa viisaampia kuin toiset)

tai hän

b) pelkää sitä vastuuta ja valtaa, jonka suora demokratia hänelle tuo (tällaisia ovat ne, jotka haluavat pysytellä uhrina ja syyttää aina politiikkoja ja muita "herroja" kaikesta mitä tapahtuu, ts. ne, jotka tahtovat ulkoistaa oman vastuunsa toisille)

Itse vastustin aluksi siitä syystä, että kuvittelin että olen viisaampi kuin muu kansa ja tarvitsen enemmän kuin yhden äänen. Varsin egoistinen peruste=). Onneksi iso egoni antoi periksi, ja tajusin miten hieno asia suora demokratia oikeasti on. Jo vanha Veikko Vennamo jo sanoi: "Kyllä kansa tietää!"

Suorassa demokratiassa on se etu, että antaessamme äänemme sille, "edustajamme" pääsee aina läpi. Edustajamme on näet aina me itse. Varsinaisille kansanedustajille jää se virka, joka heille tasavallassa tosiasiallisesti kuuluu eli palvella kansan ääntä. Kun äänestämme suoraa demokratiaa, on itseasiassa sama kuka edustajista pääsee "kumileimasimen" virkaan. Lopulta valta on aina kansalla, niin kuin sen perustuslain mukaan kuuluu ollakin. Tasavalta = valta tasan!